Over Roffa Loves


Het innovatieve programma ‘Roffa Loves’ is gemaakt voor en met Rotterdamse jongeren. De doelstelling is het laten zien van de vele gezichten van jongeren in Rotterdam en het vergroten van de betrokkenheid van de jongeren bij hun stad. Er worden actuele thema’s aan de orde gesteld en verdieping gezocht door sleutelfiguren, zoals politici en experts, alsmede gebruikers binnen de doelgroep, uitgebreid aan het woord te laten.

Achtergrond
Wij maken graag een tv-programma voor en vooral ook met jongeren uit Rotterdam. Wat houdt hen bezig, hoe kijken zij tegen hun stad aan, welke thema’s spreken hen aan, hoe zien zij hun toekomst? Door de jongeren zelf aan het woord te laten wordt er een unieke blik in hun belevingswereld gecreëerd.

Doordat deze generatie jongeren veelal op het internet vertoeven, willen wij niet enkel tv als media inzetten, maar dit ook koppelen aan het internet. Door intensief gebruik te maken van social media en een interactieve website proberen wij een zo groot mogelijke groep jongeren in de stad Rotterdam te bereiken. Hierdoor vormt zich niet een eenzijdig beeld, maar kunnen jongeren van diverse komaf, nationaliteiten en religies hun mening laten horen. Waar jongeren nu veelal als één groep worden aangesproken, willen wij de diversiteit van allerlei jongeren laten zien. Hierdoor kunnen wij een wijder en beter beeld van de belevingswereld van jongeren laten zien.
Daarnaast biedt dit programma voor de inwoners en organisaties in Rotterdam een unieke kans om van de jongeren zelf te horen wat hen bezig houdt en wat hun ideeën zijn bij bepaalde thema’s.

Organisaties achter het project
Het programma is tot stand gebracht door Video Werkt! en Jasmina Online Projecten. Daarnaast is nadrukkelijk de samenwerking gezocht met diverse instanties zoals de Rotterdamse Jongeren Raad.

Video Werkt!
Oscar studeerde aan de kunstacademie in Arnhem. Tien jaar lang was hij eindredacteur van mediaplatform Antenne Rotterdam, met een focus op lokale televisie en internet. In 2011 start Oscar het audiovisueel productiebedrijf VideoWerkt met een focus op het produceren van lokale televisieprogramma’s daarnaast houdt VideoWerkt zich bezig met persoonlijke bedrijfsfilms en korte documentaires.
www.videowerkt.nl

Jasmina Online Projecten
Jasmina Nellestijn heeft al 10 jaar ervaring in werken met jongeren in de jeugdhulpverlening en werkt op zzp-basis als projectleider voor verschillende maatschappelijke projecten voor jongeren op internetfora. Daarnaast geeft zij training in online communicatie management gericht op jongeren.
www.jasminaonline.nl

Reageer!

Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>