Roffa Loves Sex


Roffa Loves Sex

GGD staakt seksuele voorlichting

De GGD in het midden van Nederland stopt in 2012 op alle scholen met seksuele voorlichting. Dat staat in een bezuinigingsplan. GGD Midden-Nederland moet 1 miljoen euro bezuinigen.

Het plan van de 25 gemeenten rond Utrecht, waaronder Amersfoort en Nieuwegein, wordt waarschijnlijk volgende week aangenomen, zo schrijft De Volkskrant.

500 scholen doen aan voorlichting

Het zou voor het eerst zijn dat de GGD met seksuele voorlichting op school stopt. De voorlichting wordt in de 25 gemeenten aangeboden aan ruim 500 basis- en middelbare scholen. Behalve op voorlichting willen de gemeenten ook korten op onder meer de bestrijding van tuberculose en infectieziekten.

Soa Aids Nederland boos

Soa Aids Nederland is op z’n zachtst gezegd niet blij met de voorgenomen bezuiniging. Soa’s, tienerzwangerschappen en seksuele dwang zullen zo toenemen, verwacht directeur Ton Coenen. “Per jaar worden 200.000 jongeren voor het eerst seksueel actief. Die moeten worden voorgelicht, en veel jongeren willen dat echt niet van hun ouders horen.”

Ook de GGD maakt zich zorgen

Ook bij de andere GGD’s in Nederland zal waarschijnlijk worden gekozen om te bezuinigen op voorlichting aan jongeren over seks, roken en alcohol, stelt directeur Laurent de Vries van GGD Nederland. “Wij maken ons daar grote zorgen over. Er wordt vergeten dat van elke euro voor preventie, er later twee of drie terugverdiend worden omdat er minder gezondheidsproblemen zijn.

Bron

Trefwoorden: , , , ,

Je kan niet regaegeren op dit bericht.