Roffa Loves Awards


Roffa Loves Awards

Roffa loves genomineerd voor award lokale televisie

Vandaag heeft de jury van de Lokale Omroep Awards bekend gemaakt dat we genomineerd zijn voor de Lokale Omroep Award Televisie met het programma Roffa Loves.

Nominaties Lokale Omroep Awards 2012 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Lokale Omroep Awards 2012, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen.

Er zijn 35 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten en Lokale Omroep van het Jaar.

Genomineerd voor de Lokale Omroep Award Televisie zijn:
Bergen op Zoom (Zuidwest TV): Studio Pepernoot?
Dordrecht (RTV Dordrecht): Gouverneurstraat?
Groningen (OOG): Een dag uit duizend dromen?
Maastricht (RTV Maastricht): Raadpraat van de straat?
Rotterdam (SLOR/VideoWerkt): Roffa Loves

In totaal zijn er 295 programma’s van 105 verschillende lokale omroepen ingezonden.

De vakjury is zeer te spreken over de inzendingen. Er is een stijgende lijn te zien in de programma’s en de diversiteit in het aanbod is groot. Vooral bij radio is de kwaliteit enorm gestegen, lokale omroepen doen steeds vaker op locatie verslag van de actualiteit. Ook bij televisie is de kwaliteit van de programma’s vooruit gegaan. De programmaformats van de lokale omroepen worden steeds beter.

Alle 105 deelnemende omroepen deden automatisch mee in de strijd om de titel “Lokale Omroep van het Jaar 2012”. Na een voorselectie zijn de 10 beste lokale omroepen van Nederland genomineerd voor deze titel. De jury heeft bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en een actuele, informatieve website.

Een overzicht van alle genomineerden vindt u op: http://www.olon.nl

Op vrijdag 8 juni 2012 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (2 t/m 8 juni 2012).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 286 publieke lokale omroepen in Nederland.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2012 bestaat uit:

Juryvoorzitter Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).

Het jurysecretariaat wordt gevormd door Carmen Fernald (redacteur KRO), Egbert Hermsen (verslaggever en docent Journalistiek) en Mireille van der Werff (freelance regisseur en redacteur).

 

Trefwoorden: , , , ,

Je kan niet regaegeren op dit bericht.